Chcete uspět na americkém trhu? Není to nemožné.

Přijďte společně diskutovat se zástupci firem úspěšných v USA o tom, co můžete očekávat při vstupu na americký trh. Poznejte, které české firmy už jsou na správné cestě. Zveme Vás na panelovou diskuzi 29. 5. 2019 v 17:30 v Americkém centru. 

Těšit se můžete na české podnikatele:
Ondřej Fryc, podnikatel a investor, Reflex Capital
Lubo Smid, spoluzakladatel a CEO technologické společnosti STRV
Tomáš Posker, CEO start-upu Oscar Senior
Moderovat setkání bude Lukáš Kovanda, hlavní ekonom, Czech Fund.

Kde? Americké centrum, Tržiště 13 , Praha 1

Potvrďte účast na ivlp@seznam.cz

Poznejte naše řečníky a partnery

Ariel Jahner, Economic Officer
Ariel působí na Velvyslanectví USA v obchodním oddělení.

Ondřej Fryc, podnikatel a investor, Reflex Capital
Založil Mall.cz. Prodal ho a teď hledá investiční příležitosti mimo jiné i v USA. V Silicon Valley má svou pobočku a aktivně vyhledává nadějné podnikatele zejména z imigrantské komunity. Vyplatilo se mu investovat například do start-upu GlamSt uruguayské podnikatelky Agustiny Sartori, který umožňuje zákazníkům e-shopu vyzkoušet si make-up ve virtuální realitě.
Přečtěte si s ním rozhovor v E15 (a nebo ještě tento druhý rozhovor).

Lubo Smid, spoluzakladatel a CEO STRV
Je spoluzakladatel a CEO společnoti STRV, která vyvinula světové mobilní i webové aplikace. Už v roce 2016 zařadil Forbes  Lubo Smida na seznam 30 nejvýznamnějších podnikatelských osobností mladších 30 let. Společnost STRV má dobré pozici na americkém trhu, na kterém získala své klíčové klienty – TinderMicrosoftClassDojo a Hallmark. Lubo často cestuje do San Francisca, Los Angeles a New Yorku.
Přečtěte si s ním rozhovor v E15.

Tomáš Posker, CEO start-upu Oscar Senior
Pomáhá firmám zefetivnit péči o seniory pomocí technologií. Účastní se veletrhů v USA. Nápad na založení Oscar Senior vznikl, když byl Tomáš Posker v Silicon Valley a měl potíže při telefonování s babičkou. Plánuje, aby se Oscar Senior postupně stal platformou nejen pro komunikaci a online služby, ale také pro e-health a vzdělávání seniorů. Tomáš je také členem Asociace malých a středních podnikatelů a živnostníků.
Přečtěte si s ním rozhovor.

Lukáš Kovanda, hlavní ekonom, Czech Fund
Je český ekonom. Sleduje a analyzuje makroekonomické trendy v Česku a ve světě. Často se ve svých rozborech zabývá americkou ekonomikou. Vydal rozhovory s desítkami amerických ekonomů o finanční krizi. Kromě působení v Czech Fund přednáší na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze. Je členem vědeckého grémia České bankovní asociace. Kromě úvodu se zajímavými čísly o česko-americkém obchodu se ujme moderace.
Přečtěte si jeho komentáře, které píše pro E15.

Asociace exportérů

Asociace exportérů pomáhá českým vývozcům už 15 let. Jejím cílem je zachovat a zvyšovat konkurenceschopnost tuzemských firem, zejména těch exportních. Zástupci Asociace sledují tendence a vývoj legislativy Evropské unie a upozorňují na možná rizika pro Českou republiku. Členové Asociace posilují komunikaci s vládou při přípravě proexportních opatření a upevňují i vztahy se zástupci ČNB. Asociace spolupracuje rovněž se špičkovými analytiky a zaměřuje se na rozbory dat, která ukazují vliv tuzemských exportních společností na ekonomiku České republiky.

Přečtěte si rozhovor místopředsedy Asociace exportérů na E15.

Asociace malých a středních podnikatelů a živnostníků ČR

Zastřešuje malé a střední podniky, živnostníky a dále spolky, cechy a sdružení zastupující konkrétní profesní zájmy malých podnikatelů. Vydávají magazín Trade News. Vyhlašuje každoročně soutěže o nejlepší rodinnou firmu, začínající podnikatele, podnikavé ženy, oceňuje nejlepší živnostníky na venkově, nejaktivnější cechy a poskytuje desítky záštit. Asociace je členem většiny vládních či resortních výborů. Její bývalý předseda je ministrem průmyslu a obchodu. Aktuálně Asociaci vede Zdeněk Tomíček.
Přečtěte si o Asociaci v E15.

 

E15

E15 je ekonomický deník, založený na konci roku 2007. Nyní patří do holdingu CZECH NEWS CENTER a.s. Deník vychází pětkrát týdně a součástí každého čísla bývá kromě ekonomického a politického zpravodajství i rozhovor s osobností z byznysu, politiky nebo sportu. Distribuuje se pomocí stojanů umístěných například na úřadech, ve finančních institucích nebo v kavárnách. Jeho šéfredaktorkou je Tereza Zavadilová.

Pozvánka_Chcete uspět na americkém trhu