Zápis ze schůze Výboru, 29. 5. 2018

Datum: 29.05.2018 od 17:00
Přítomní: Tereza Engelová, Lenka Andrýsová,  Jiří Kopal, Václav Sochor, Jitka Vildová (tajemnice)
Omluveni: Tomáš Chadim 

1) Aktuální informace 

Jitka Vildová nás informovala o organizačních změnách na velvyslanectví. Český klub absolventů IVLP bude od července spolupracovat s Janou Sehnálkovou a Martinou Němcovou. Výbor zmapuje možnosti rozesílání hromadných emailů zdarma a sepíše tzv. Letter of Intent (nebo letter of cooperation), který by popsal případnou společnou spolupráci s velvyslanectvím. K diskuzi může být dále i bližší spolupráce s absolventy programu Fullbright.

2) Návrh schůzky s panem velvyslancem

Výbor by rád informoval pana velvyslance o plánech Ćeského klubu absolventů IVLP a dohodl se na případných možnostech spolupráce.  

3) Návrh schůzky s kulturní/m attaché

Výbor plánuje setkání s novým kulturní/m attaché, která/ý se v Praze objeví pravděpodobně v srpnu.

Úkoly: po příjezdu kulturního attaché navrhnout znění emailu a naplánovat setkání, sepsat letter of cooperation a na setkání jej probrat a případně podepsat

4) Stanovy

Jiří Kopal vypracoval upravené znění stanov a důvodovou zprávu. Výbor se zněním souhlasí. Dojde ještě k zapracování postupu v případě rezignace člena Výboru a následně Výbor bude o stanovách hlasovat per rollam. Pak stanovy a důvodovou zprávu Výbor rozešle členům v rámci elektronické členské schůze.

5) Zápis do rejstříku

Lenka Andrýsová informovala členy, že zápis nového výboru do rejstříku podá v nejbližší době. 

6) Ekonomický program “Chcete proniknout na americký trh?”

Výbor probral možnou medializaci výstupů ekonomického programu Chcete proniknout na americký trh pořádáného ve spolupráci s Americkým centrem

7) Granty

Výbor probral možné projekty, na které by mohl získat prostředky z grantů  a záměr přihlásit navržené projekty do výběrových řízení . Konkrétně se jedná o granty  na téma Innovation and Entrepreneurship) a tzv. malé granty vypisované americkou ambasádou.

8) Networkingové snídaně

Výbor by rád po prázdninách začal  za účelem aktivnějšího propojování IVLP pořádat networkingové snídaně zhruba jednou za 2 měsíce pro všechny členy IVLP, s postupně vybíranými lidmi z jejich středu, kteří by přišli i jako speakři k nějakému zajímavému tématu takové neformální snídaně. Podmínkou by bylo zaplacení drobného příspěvku na občerstvení – snídani.

9) Termín další schůze

odsouhlasen na závěr června

Zapsali: Lenka Andrýsová, Jiří Kopal
Ověřili: Tereza Engelová, Václav Sochor

Zapis v pdf_29052018