Velvyslanectví oslavilo 20 let programu IVLP v České republice

Velvyslanec Norman Eisen uspořádal 18. září 2013 recepci u příležitosti 20. výročí programu “International Visitor Leadership Program” (IVLP),  který umožňuje zahraničním odborníkům krátkodobé pobyty ve Spojených státech a který financuje Ministerstvo zahraničních věcí USA.

Velvyslanec Eisen vítá absolventy programu IVLP na recepci u příležitosti 20. výročí programu IVLP v České republice.

Velvyslanec Eisen vítá absolventy programu IVLP na recepci v Americkém centru.

Při zahájení recepce v Americkém centru velvyslanec zhodnotil českou účast v programu IVLP jako velmi úspěšnou. V uplynulých 20 letech do USA odcestovalo více než 550 Čechů na programy zaměřené na nejrůznější témata od ekonomiky, bezpečnosti, rozvoje občanské společnosti až po kulinářství v diplomacii.

Velvyslanec vyzdvihl práci účastníků programu, kteří založili Český klub absolventů IVLP. Ten se vloni stal členem organizace evropských asociací absolventů amerických programů a jeho činnost je hodnocena jako příkladná — klub organizuje pravidelná setkání absolventů a řadu programů, na nichž absolventi zprostředkovávají svou americkou zkušenost veřejnosti a kolegům.

Tyto aktivity klubu zmínil ve svém projevu také předseda Českého klubu absolventů IVLP Jiří Holý, který ocenil podporu Velvyslanectví USA při pořádání akcí v Americkém centru (přednášek, seminářů, panelových diskusí aj.) a provozování webových stránek Českého klubu absolventů IVLP.

Občerstvení v americkém stylu připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, který se právě před rokem účastnil IVLP programu o využití kulinářství k porozumění mezi národy.