Olomoucká letní škola oslavila 20 let existence

Ve dnech 18.—21. 8. se konal 20. ročník olomoucké Letní školy výchovy k občanství a evropanství pro učitele občanské nauky a základů společenských věd, k jehož zakladatelům a pořadatelům patří řada absolventů IVLP a další grantových programů americké vlády.

Sherry Keneson-Hall na slavnostním zahájení předala organizátorům ocenění Velvyslanectví USA za jejich dlouholetou a obětavou práci.

Sherry Keneson-Hall na slavnostním zahájení předala organizátorům ocenění Velvyslanectví USA za jejich dlouholetou a obětavou práci.

Jubilejního ročníku Letní školy se zúčastnila kulturní atašé Velvyslanectví USA Sherry Keneson-Hall, která na slavnostním zahájení předala organizátorům ocenění Velvyslanectví USA za jejich dlouholetou a obětavou práci.

K nadšeným zakladatelům Letní školy, kterou pořádá Katedra společenských věd Pdf UP Olomouc, před dvaceti lety patřili bývalí disidenti, pedagogové, pracovníci nevládních organizací a učitelé, např. emeritní profesor a bývalý děkan Pdf František Mezihorák, profesor Milan Hořínek (absolvent IVLP), Mgr. Marie Hrachovcová (absolventka IVLP), která patřila k obětavým lektorům a organizátorům Letní školy a také profesorka a politoložka Vladimíra  Dvořáková (absolventka IVLP), která na škole každý rok přednáší a účastní se panelových  diskuzí. Spoluzakladatelem a v posledních letech i hlavním koordinátorem Letní školy je doc. PhDr. Antonín Staněk (absolvent  amerického grantového programu SEED).

Mediálním partnerem Letní školy bylo České rádio Olomouc, jehož ředitelem je absolvent IVLP Pavel Hekela. Paní kulturní attaché byla požádána o interview  pro „Větrník“.  V šedesátiminutovém programu Sherry Keneson-Hall odpovídala živě a v češtině na otázky moderátora Bořka Volného.

Na projektu založení Letní školy se podílelo Velvyslanectví USA a podporovalo ji granty.