Dobrovolnictví nejen během Giving Tuesday

Z našeho posledního networkingového setkání vyplynulo, že naši členové mají velký zájem o téma dobrovolnictví a filantropie. Proto jsme se v posledních pár měsících na toto téma zaměřili. Organizujeme i panelovou diskuzi o neziskovém sektoru a filantropii, a to 29.11. v 17 hod v Americkém centru, kam jste srdečně vítáni. Této diskuze se zúčastní i Lucie Mádlová, výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, která v únoru pojede na IVLP program. Její asociace zaštiťuje filantropickou aktivitu Giving Tuesday. Lucii jsme požádali, aby pro naše členy sepsala nápady, jak bychom se jako jednotlivci, skupiny, či zástupci firem mohli do Giving Tuesday zapojit. Více informací o Giving Tuesday najdete v rozhovoru s Lucií Mádlovou ZDE.

Pár slov od Lucie Mádlové

Giving Tuesday (původem z Ameriky) je největší svátek dárcovství na světě, který oslavuje a podporuje chuť pomáhat. Každý rok první úterý po Dni díkuvzdání a nákupním šílenství na Black Friday se celý svět spojí, aby daroval. Za šest let se díky rodinám, organizacím, firmám i komunitám rozrostl v celosvětovou akci. Letos Giving Tuesday připadá na úterý 28. listopadu 2017. V ten den se po celém světě opět bude dít nespočet dobrých skutků. V Česku ho již druhým rokem zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti.
Více informací o Giving Tuesday a možnosti, jak se zapojit, na www.giving-tuesday.cz.
Je mnoho věcí, jež můžeme darovat a bezpočet důvodů, proč je darovat. A každý, byť sebemenší projev štědrosti, má smysl, a to nejen na Giving Tuesday. Zapojit se a darovat může opravdu každý. Na našich webových stránkách najdete inspiraci z minulého ročníku, ale i návod, jak se do oslav jako jednotlivec, firma, nezisková organizace, rodina nebo škola zapojit. Vybrat si můžete z již registrovaných výzev, které chcete podpořit.