Odborníci z praxe přednášeli mladým podnikatelům v rámci YEF

Český klub absolventů IVLP, z.s. pozval na sobotní workshop YEF (Young Entrepreneur Fellowship Program) odborníky, aby mohli své bohaté zkušenosti z různých oborů předat mladým začínajícím podnikatelům. Svými přednáškami posluchače zaujali André Dravecký, Miroslav Uřičař a Lukáš Kovanda. Všem řečníkům děkujeme za jejich čas, vstupy a za praktické rady.
André Dravecký, zakladatel společnosti ShipVio, si účastníky získal povídáním o tom, jak zahájit podnikání a jak financovat podnikatelské aktivity prostřednictvím fondů. Jeho společnost ShipVio vyhrála středoevropské kolo soutěže StartupWorld Cup a v Silicon Valley se umístila na čtvrtém místě v souboji o investici ve výši 1 milion dolarů.
Miroslav Uřičař, partner LEGALITÉ advokátní kancelář s.r.o., mimojiné odborník na GDPR, se ve svém vystoupení zaměřil na ochranu osobních ůdajů. Zmínil například, jaká úskalí čekají firmy, které zpracovávají informace o potenciálních zákazních a využívají je pro marketingové účely.
Tématem Lukáše Kovandy, hlavního ekonoma společnosti Cyrrus, bylo nebankovní financování start-upů a menších firem. Účastníci si během jeho přednášky mohli odnést tipy, jak zajistit prostředky pro rozvoj jejich firem prostřednictvím crowdfundingu či dluhopisů.
Tento projekt YEF připravoval Český klub absolventů IVLP, z.s. ve spolupráci s Americkým centrem za finanční podpory Velvyslanectví Spojených států amerických.