Seminář o skautingu přiblížil českou a americkou podobu skautského hnutí

Anežka Novotná hovoří na semináři o skautingu v Americkém centru

Anežka Novotná hovoří na semináři o skautingu v Americkém centru

Různé pohledy na skautské hnutí nabídli účastníci semináře, který se konal 10. května 2012 v Americkém centru. Seminář u příležitosti 100. výročí existence skautingu seznámil účastníky i s americkou podobou skautingu. Anežka Novotná vyprávěla o svém pobytu v USA vloni na podzim na programu amerického ministerstva zahraničí IVLP (International Visitor Leadership Program) zaměřeného na dívčí skauting, během něhož se zúčastnila konference v texaském Houstonu ke stému výročí založení skautských organizací ve světě.

S tradicí a činností skautů v USA účastníky seznámil Phil Brennan, který je současným předsedou amerických skautů žijících v České republice, ať už krátkodobě a nebo dlouhodobě. Václav Dostál přiblížil historii skautského hnutí v českých zemích od jeho založení za Rakouska-Uherska až po současnost. Vystoupení Michala Urbana z ministerstava školství přineslo příjemné zjištění, že odbor pro spolupráci s mládeží se aktivně snaží napomáhat skautskému hnutí.

V následující besedě si skauti povídalí o tom, jakým způsobem tráví společně čas, jak připravují svá setkaní v přírodě, jak pomáhají svému okolí a co zajímavého zažili.

Pozvánka na program (PDF, 390 KB)

Fotogalerie z programu