Setkání členek přátel Českého klubu absolventů IVLP

V pondělí 14. 12. 2015 se v Americkém centru konalo u příležitosti oslav měsíce rovných příležitostí setkání členek přátel Českého klubu absolventů IVLP. Setkání zahájila kulturní atašé Erin Kotheimer. Cílem programu bylo propojit zkušenosti absolventek z programů IVLP, jejichž tématem byla podpora rovných příležitostí s dalšími organizacemi podporujícími ženy především v oblasti jejich profesního uplatnění.

Ivana Šabatová, která setkání koordinovala, informovala o semináři Vital Voices – Fortune International Alumnae Component v listopadu ve Varšavě, kde reprezentovala absolventky Českého klubu IVLP.

Podstatná část programu byla věnována návrhu projektu konference Woman Voices Conference v rámci grantového programu AEIF 2015, který vypracovala a přihlásila do soutěže skupina členek Českého klubu absolventů IVLP. Projekt byl vybrán v roce 2015 mezi finalisty, ale ve finále nebyl podpořen. Autorky projektu jsou rozhodnuté projekt podat znovu do grantového programu AEIF 2016. Diskuse byla zaměřena k vypracování aktualizovaného projektu.