První sadba už klíčí!

První sadba pro zeleninový záhon velvyslanectví už klíčí ve skleníku, na záhon bude vysazena v dubnu.

Sadba pro zeleninový záhon klíčí ve skleníku.

Sadba pro zeleninový záhon klíčí ve skleníku.

„Pro letošní rok připravujeme záhon v nové podobě,“ prozradil plány na rok 2012 Zdeněk Kiesenbauer z Dendrologické zahrady a ukázal nám nové schéma záhonu. „Letos chceme chceme předvést vedle užitkové zeleniny i okrasné její formy, protože zelenina je nejen k jídlu, ale je i pěkná na pohled, což je pro naši okrasnou zahradu důležitý aspekt.“

Na záhoně budou moci návštěvníci sledovat růst různé zeleniny v různém období. Po jarní sezóně listových salátů přijde období kapust a brukvovitých zelenin, které dozrávají na podzim. Uprostřed záhona budou miniskleníčky pro papriky a pro rajčata. „Chceme předvést širokou škálu a proměnlivost rajčat, protože rajčata v obchodech sice vypadají jinak, ale bohužel všechna mají stejnou chuť, proto předvedeme rajčata, která jsou chuťově velmi odlišná,“ přiblížil nové schéma pan Kiesenbauer.

O zeleninový záhon se starají dvě zaměstnankyně Dendrologické zahrady, se sklizní pomáhají děti z různých středočeských škol, které se účastní vzdělávacích programů Dendrologické zahrady v rámci enviromentální výchovy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Jak zahrádka roste a jeho autorem je Zahradnik. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>