Setkání absolventů programu IVLP 2015

Dne 24. září 2015 se konala v rezidenci velvyslance Spojených států Andrew Schapira recepce pro absolventy IVLP (International Visitor Leadership Program). Hosty přivítal velvyslanec Andrew Schapiro. Po té hovořila předsedkyně Českého klubu absolventů IVLP Jitka Schmiedová. Ve své řeči seznámila absolventy s dosavadní činností klubu a pozvala je ke spolupráci na dalších akcích.

Ve videu se můžete seznámit se zástupci výboru ačleny Českého klubu absolventů IVLP:

Předsedkyně Českého klubu absolventů IVLP
Jitka Schmiedová, ředitelka personálního oddělení České Spořitelny
Zúčastnila se IVLP programu v roce 2011 “Women in Leadership: Sustaining the Economic Sectorby Advancing Women as Corporate Leaders and Entrepreneurs”.

První předseda Českého klubu absolventů IVLP Jiří Holý, ředitel Vzdělávacího institutu Středočeského kraje
Zúčastnil se IVLP programu v roce 2004 „Teacher Training in the U.S.“ společně se skupinou pdagogických pracovníků České republiky.

Člen výboru Českého klubu absolventů IVLP Václav Sochor, konsultant oddělení tiskového vydavatelství Bison & Rose Agency a asistent na Fakultě sociálníchvěd University Karlovy
Zúčastnil se IVLP programu v roce 2013 “Insights on America: An Overview of U.S.”

Člen Českého klubu absolventů IVLP Radko Hokovský, ředitel nevládní organizaceThink-tank Evropské hodnoty
Zúčastnil se IVLP programu v roce 2012 „Current U.S. Social, Political and Economic Issues for Young European Leaders II“.

Členka Českého klubu absolventů IVLP Tereza Engelová, nezávislá novinářka a režisérka dokumentárních filmů
Zúčastnila se IVLP programu v roce 2003 “TV Broadcasting”, společně s dalšími deseti absolventy IVLP koordinovala projekt “Remedying anti-minorities and anti-immigrants stereotyping in the Czech Republic “, který získal v soutěži v roce 2011 grant z fondu AEIF (Alumni Engagement Innovation Fund – Inovační fond na podporu projektů absolventů IVLP) americké vlády. Cílem projektu bylo podpořit dialog mezi většinovou populací a menšinami v Česku. Jednalo se o natočení krátkých dokumentů o situaci přistěhovalců do ČR. Filmy poskytly netradiční pohled na život rodin vietnamské, ukrajinské muslimské a romské komunity v ČR.