Deváté léto v Antarktidě

Pavel Kapler, vedoucí vědeckých expedic Masarykovy univezity, se před svým blížícím se návratem do Antarktidy podruhé podělí o své zkušenosti z pobytu na České stanici Johanna Gregora Mendela, kterou provozuje Masarykova univerzita na ostrově Jamese Rosse v Antarktidě.

Kdy: středa 10. prosince 2014 v 17:30-18:30
Kde: Americké centrum, Tržiště 13, Praha 1

Česká stanice Johanna Gregora Mendela, kterou provozuje Masarykova univerzita na ostrově Jamese Rosse v Antarktidě.  Foto Pavel Kapler

Loňská expedice zahrnovala mj. nejnáročnější logistickou operaci od doby stavby samotné stanice. Co asi přinese expedice nadcházející?

Cílem českých výzkumů Antarktidy jsou mimo jiné zkoumání klimatologická, botanická, parazitologická a geologická, ale i výzkum nových technologií a odolnosti pokročilých materiálů. Své vystoupení a navazující besedu doprovodí Pavel Kapler autentickými fotografiemi.

Těšíme se, že Vás jeho povídání o Antarktidě naladí na správnou předvánoční notu!

Pavel Kapler se v roce 2010 zúčastnil amerického grantového programu IVLP/ International visitor Leadership Program na téma ochrana životního prostředí. Přednáška je pořádána v rámci aktivit Českého klubu absoventů IVLP.

Přednáška a následující beseda bude v češtině