Nový americký velvyslanec hostil recepci pro absolventy programu IVLP

Absolventy mezinárodního grantového programu “International Visitor Leadership Program” (IVLP) uvítal nový americký velvyslanec Andrew Schapiro na každoročním setkání, které se konalo 29. září 2014 na rezidenci velvyslance USA v Praze-Bubenči.

Společné foto účastníků setkání absolventů programu IVLP na rezidenci velvyslance.

Společné foto účastníků setkání absolventů programu IVLP na rezidenci velvyslance.

V projevu k účastníkům velvyslanec zmínil, že se těší osobně poznat absolventy programu, a pozdravil účastníky, kteří na IVLP programy do Spojených států teprve pojedou. Velvyslanec Schapiro se zajímal také o činnost výboru Českého klubu absolventů IVLP a seznámil se s jeho předsedkyní Jitkou Schmiedovou a členy výboru.

Po oficiálním zahájení  velvyslanec Andrew Schapiro hovořil  s jednotlivými účastníky. Absolventi se na recepci měli možnost seznámit i s novým radou pro tiskové a kulturní záležitosti Raymondem Castillou a dalšími americkými diplomaty.

Člen výboru klubu Václav Sochor přítomné informoval o konferenci organizace evropských asociací absolventů amerických programů (ENAM), která se konala 11. a 12. července v Tbilisi a na níž Český Klub absolventů IVLP reprezentoval.