Pečená rajčatovo–česneková omáčka

4 porce

  • 1 cibule
  • 5-6 středních rajčat
  • 1 palička česneku
  • ¼ hrnečku olivového oleje
  • sůl a pepř (na dochucení)
  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Rajčata pokrájejte na čtvrtky. Seřízněte vršek paličky česneku, aby byly vidět vršky jednotlivých stroužků.
  3. Všechnu zeleninu dejte do pekáčku či zapékací mísy a zakapejte olivovým olejem.
  4. Dejte do trouby a pečte tak dlouho, dokud zelenina nezměkne (asi 20 minut). Vyndejte z trouby.
  5. Až zelenina vychladne,  vyloupněte česnek do mísy, přidejte ostatní zeleninu a rozmíchejte. Podávejte s těstovinami.

Překlad receptu z knihy Clary Silverstein „A White House Garden Cookbook: Healthy Ideas from the First Family for Your Family“.

Hrnek (cup) má v americké kuchyni objem ¼ litru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Zahradnik. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>