Léto ve znamení mangoldu a bylinek

Magold rhubarb 22. června 2012.

Magold rhubarb 22. června 2012.

Zeleninový záhon v Dendrologické zahradě nabízí v letních měsících podívanou na méně známou zeleninu – mangold. Návštěvníci mohou obdivovat barvy krásně vzrostlého magoldu s červenými řapíky (odrůda Rhubarb) i s řapíky žlutými (odrůda Yellow), který se hodí díky svého vzhledu i do květinového záhonku.

„Je to ale výborná zelenina, plná vitamínu A, která může v kuchyni nahradit špenát,“ říká o méně známé zelenině Zdeněk Kiesenbauer z Dendrologické zahrady. „Upravuje se úplně stejně a dokonce má jemnější chuť.“ Mladé listy mangoldu se mohou použít do salátů, různě barevné stonky se mohou v pokrmech využít na ozdobu.

Můžete zkusit připravit omeletu s mangoldem podle našeho receptu!

Na záhonku je právě ke sklizni máta, kterou se v letních měsících můžeme osvěžit v nápojích s mátou.

„Jarní zelenina je pryč — ředvičky a saláty jsme sklidili. Nyní se staráme o mrkve, petržel, kapustu, fazole, rajčata, papriky. Okrasně působí na zahrádce slunečnice a co nevidět rozkvete mák,“ vysvětluje Zdeněk Kiesenbauer.

Prohlédnout si můžete fotografie, které jsme na zahrádce pořídili 22. června.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>