Čočková polévka s mrkví

  • 6 hrnků vody
  • 1 hrnek  červené čočky
  • 6 mrkví
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • ¾ hrnku špenátu
  • ½ kávové lžičky římského kmínu
  • ½ kávové lžičky kurkumy
  • ½ kávové lžičky mletého koriandru
  • ½ hrnku syrových těstovin střední velikosti (kolínka nebo mušle)
  • 2 polévkové lžíce másla
  • sůl (dle chuti)
  1. Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu.
  2. Čočku propláchněte v cedníku pod tekoucí vodou. Mrkev  oloupejte a nakrájejte na kolečka asi 1 cm silná. Řapíky celeru omyjte a také nakrájejte na asi centimetrové kousky. Omyté špenátové listy natrhejte na menší kousky.
  3. Čočku dejte do vroucí vody, přidejte kmín, kurkumu i koriandr a dále mrkev, celer a špenát. Ztlumte teplotu na vařiči, hrnec přikryjte poklicí a nechte polévku mírně vařit 35 minut.
  4. Přidejte těstoviny a vařte polévku dalších 10 minut. Nakonec přidejte máslo,  osolte a zamíchejte.

Hotová polévka se může doplnit čerstvou petrželovou natí (kudrnka).

Překlad receptu z knihy Clary Silverstein „A White House Garden Cookbook: Healthy Ideas from the First Family for Your Family“.

Hrnek (cup) má v americké kuchyni objem ¼ litru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Zahradnik. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>